Dötid.


Mår lite bättre nu, även om jag måste springa och snyta mig titt som tätt. Älsklo tycker iaf synd om mig, alltid något liksom. Aqira är också lite gladare. Hon har fått springa av sig med en annan pit, medan jag blev trött bara av att se på. Nu ligger jag och tittar på SATC i väntan på Loser. Annars händer inte mycket, måste få lite gjort imorgon så hoppas på att må ännu bättre. Kanske återkommer efter filmen. Bye.



Sjuk.


Jag mår sämre idag, mycket sämre. Näsan är helt täppt, jag nyser oavbrutet och mitt huvud värker och känns som en 10 kilos vattenmelon. Jag har ingen som helst energi, orkar inte röra mig. Jag blir svimfärdig varje gång jag måste gå ut med Aqira. Tycker synd om min tjej. Hon har inte fått någon riktig långpromenad och varje gång hon försöker leka så blir jag arg på henne. Hon ser så ledsen ut, men jag är helt utmattad. Jag orkar knappt ta hand om mig själv, det är ansträngande att äta osv. Måste kurera mig, se till att bli frisk så fort som möjligt. Jag blir typ aldrig sjuk, men när jag väl blir det så hatar jag verkligen varje sekund.



Wierd.


Känns konstigt att inte ha pratat med dig idag, har liksom blivit lite av en vana.



"Vi vann med stil" - Cesc Fabregas.


Kan inte mer än instämma... VIVA ESPAÑA!

Vilken tunering dem gör, fullt ut, inga tvivel om vilka som verkligen var bäst. Men just nu känner jag mig bara tom. För även om jag är otroligt glad över Spaniens vinst och att dem tog hem det efterlängtade och välförtjänta guldet, så är em slut. Ligorna tar över så småningom, men det är inte samma sak. Det folkliga, gemenskapen, engagemanget. Sånt upplever man bara under stora mästerskap. Fotbolls intresserad eller inte, alla hakar på. Alla hejar på sitt land. And I love it. Men tyvärr så är det över, sydafrika om 2 år. Och då hoppas jag VERKLIGEN på offensiv fotboll från Sverige, annars ska vi vara nöjda om vi ens kvalar in.

Tillbaka till dagens match. TORRES TORRES TORRES, vilken kondition den mannen måste ha. Vilka löpningar han tar. Men vart fan var hans hårband i dagens match? Det var typ det första jag tänkte på när jag såg bilder från uppvärmingen. Creds till Aragones och hans taktik, 70 år och har bättre koll än.. ja, vem du vill. Hade velat se Senna göra ett mål, det var nära, men tyvärr. Borde skriva något om varje spelare, för det finns inte en enda i Spaniens trupp som inte har imponerat på mig. Orkar inte riktigt det, men hela laget ska hyllas. Casillas ska dock hyllas lite extra. Bara för att liksom. Grym insats, underbar fotboll, världsklass.

Förutom matchen så har jag bara tagit det lugnt hela dagen. Förkyld och allmänt hängig, ville inte bli sådär ordentligt sjuk. Så inatt får jag komma ihåg att stänga fönstret innan jag går och lägger mig, annars kommer jag antagligen inte upp imorgon. Nu ska jag öppna kvällens andra glasspaket och sätta på en film. Ciao!



Chick flick.


Trots att mitt batteri går på sparläge så har jag ändå varit väldigt driftig idag. Tvättat, städat, fixat naglarna. Mår bättre än vad jag gjorde när jag vakna, men är långt ifrån pigg. Just nu ligger jag i soffan med en stor skål godis, fanta och fjärrkontroll inom räckhåll. Självklart är min kära laptop i knät och Tonårsliv på tv. Bakis dag med en riktig chick flick, great. Har förberett dvd'n också, bara att trycka på play när den andra filmen tar slut. Så med andra ord, här ska jag ligga ett bra tag. Iaf tills jag måste ut med Aqira (vilket jag hoppas dröjer).



Levande död.


Ja, så känner jag mig idag. Blev på tok för mycket av allt igår. Inge mer alkohol för mig.



I-M-P-O-N-E-R-A-D..


För att beskriva Spaniens spel i andra halvlek så väljer jag ordet MÄKTIGT. Första halvlek var rätt usel, (trots att Spanien dominerade även den) så var det ingen rolig fotboll att se på. Dock en stor guldstjärna i kanten för matchen i helhet. Med Arsjavin och Pavljutjenko avskärmade från resten av spelet större delen av matchen, så hade ryssarna inte en chans. Jag unnar Spanien denna finalplats och hoppas från djupet av mitt hjärta att dem har ork och vilja att gå hela vägen. Bortsett från matchen mot Italien så har dem spelat en underhållande och grymt fin fotboll genom hela em. Ryssland är dock det lag som har imponerat på mig mest den senaste tiden, speciellt Arsjavin, vilket ni säkert märkt. Tyvärr så räckte det inte, men dem ska vara nöjda med det dem åstadkommit. Dem har satt Ryssland på fotbollens världskarta som ett väldigt starkt och samspelt lag. Jag kommer iaf minnas detta em, Guus Hiddink och hans Ryssland som något positivt. Jag är förväntansfull och sugen på mer, vm 2010 kanske? Men.. på söndag är mitt hjärta röd-gult för en dag.

SPANIEN FÖRTJÄNAR EN VINST, TITELN, GULDET.. VIVA ESPAÑA!

Annars har det varit en lugn dag. Rättegång, promenad i gamla stan osv.


J A N

   

Joni, Nikita och Aqira.



So long suckers!


ÄNTLIGEN är Turkiet ute ur em, GREAT!
Men måste dock säga att dem gjorde en bra match med tanke på att dem saknade 9 spelare och knappt hade några avbytare. Tyskland var egentligen på gränsen till att spela icke godkänd fotboll. Ingen toppen match, men jag är glad ändå. Fick ju tillfälle att hånflina åt mina kära kollegor. YOU'RE OUT so shut the fuck, thank God. Nu hejar jag stenhårt på Ryssland och den lilla tsaren. Och återigen: GÅ TILL ARSENAL ARSJAVIN!



Skalman.


Igår fick Aqira en liten present av "IT". Egentligen en nyckelring, som varken piper eller gör något annat roligt. MEN, hon är helt besatt och VÄGRAR släppa den. Har mutat henne med godis, leksaker, ben. Men nej, hon ska bara ha den. Nu börjar jag på allvar undra om hon beter sig så bara för att den är från just honom. Hm..






Oh yeah, there is a God.


Italien ute ur em, GREAT! Efter grymt spel från Spaniens sida så är dem helt klart värdiga en plats i semifinalen. Men VARFÖR envisas alltid Aragones med att ta ut Torres? Och att sätta in Güiza?
Förstår inte riktigt. Taktik i all ära, men vad gjorde han som var bra?

Tyskland-Turkiet på onsdag, må Gud ge tyskarna styrka att skicka hem turkarna. Förhoppningsvis blir det inget svårt uppdrag, Turkiet kommer ju vara LITE spelar fattigt. Men efter att sett deras oändliga tur genom em så skulle jag inte bli förvånad om dem lyckas snubbla in ett mål och gå vidare iaf. Och det får fan inte hända. Jag tippar Tyskland-Ryssland i final och en rysk seger. Underbara lilla stjärnskottet Arsjavin är en fröjd att se på. Vilken jävla fotboll den där karln lirar och nu vill ha tydligen till Barca. Men nej, jag vill ha dig till Arsenal. :)



AVGÅ LAGERBÄCK!


Du har gjort ditt nu. Du kanske känner spelarna, men du har ingen aning om hur dem ska användas på bästa sätt. Därav resultatet, vi är ute ur EM. Lagerbäck är en fara för svensk fotboll och ska vi komma någonstans i VM så är det dags för förändring. Jag kräver offensiv fotboll från landslaget, en förbundskapten som vågar ta risker. All respekt till Henke och Ljungberg, ni har haft era glans dagar. Men det är dags att ni tackar för er och släpper fram den yngre generationen, friska och hungriga spelare. Ge Sebbe chansen att spela från start!

Ingenting med gårdagens match var okej från Sveriges sida. Ryssland spelade upp oss på läktaren.



TRÖTTSAMT!


Så jävla trött på turkarna och deras oändliga tur.

Petr Cech - Fortfarande bäst i mina ögon. Men.. misstag misstag, illa det där alltså. Ville verkligen se Tjeckien tysta ner turkarnas vrålande, men nej. Jag får stå ut med dem ett tag till tydligen. Första halvlek var urusel, andra hade dock sina stunder. Dramatiken i slutet var skrämmande och.. fel lag vann.

Igår spenderades dagen/kvällen på Gröne Jägaren, total fotbollsfest. GRYMT! Jag mådde så bra, humöret var på topp. fulltid och fortfarande 1-1.. Vi skulle plocka ett poäng. Det var iaf vad jag trodde just då. Men som jag har skrivit innan så är David Villa riktigt HET detta em och självklart så skulle det just vara han som förstörde min kväll. 1 min kvar av stopptid, våra backar är helt ute och cyklar. 2-1 Spanien och det går upp för mig att vi som bäst kan komma tvåa i gruppen. Mitt humör sjönk radikalt! Oavgjort eller vinst på onsdag och vi måste möta Holland i kvarten, inget dröm scenario direkt. Deja vu från 2004 eller? Då åkte vi ut på straffar. Vilket som så blir mötet mot Ryssland en nagelbitare, vi måste ta dem. Så enkelt är det. Och denna gång kanske Lagerbäck har lite vett och sätter in Källström tidigare än i 87:e minuten. Ha det bra så länge, ciao.



Här skrivs det bara om ...


FOTBOLL!

Ja och det kommer ju hålla i sig ett bra tag framöver. Det är det jag älskar mest, det jag lever för, en religion i sig. Vart mäkta imponerad av Kroatiens spel idag, en välförtjänt vinst mot tyskarna. Andra matchen, hm.. har sett bättre. Österrike ägde första halvlek, trots att Polen tog ledningen. Bra målvaktspel eller dåligt målskytte? Det vettefan, massa brända chanser vilket som. Under tilläggs tiden dömdes det iaf straff till Österrike, 1-1, underbart. Drama i slut sekunderna, love it. Men frågan är bara om dem pallar trycket mot Tyskland ändå, upp till bevis. JAG LÄNGTAR TILL LÖRDAG, känns dock lite jobbigt att vi dragit på oss massa skador. Det kommer bli en tuff match, desto tuffare med tanke på att vi inte har vår starkaste startelva. Men det ska/MÅSTE gå ändå.
.
Efter gårdagens matcher och alla smällar/blodiga ansikten så googlade jag lite på just fotbolls skador. Dels för att jag återigen ville läsa om Petr Cech krossade skalle, då han gick upp i närkamp med Hunt 2006. Snubblade då in på denna sida, vilket är långt ifrån en vacker syn. Den varnar för starka bilder och jag personligen VARNAR VERKLIGEN KÄNSLIGA PERSONER! Smärtan överförs från skärmen, man får sig en tankeställare och iaf jag själv insåg hur skör människo kroppen egentligen är.

Tycker du att fotbollsvärlden är full av primadonnor med bottenlåg smärttröskel? Stör det dig att varenda topptränat heltidsproffs tappar balanssinnet så fort det vankas närkamp? Här är tolv skäl att tänka­ om. Tolv ögonblick när fotboll slutar handla om bollen och börjar handla om förvridna leder och benpipor. Tolv argument att be ungarna skänka bort dobbskorna och börja med biljard. VARNING FÖR STARKA BILDER!

Nu blir det glass och film. Ciao!



Suverän start.


Igår blåste det ju rätt rejält, så passade på att städa. Rent och snyggt nu i alla rum, great. Sedan var det ju fotboll som gällde resten av kvällen. Blev positivt överraskad av Spaniens spel, hela matchen egentligen. Det var länge sedan som jag såg en match som jag verkligen vägrade att släppa, ingen rökpaus, ingenting. David Villa var grym och kommer säkert få många bra erbjudande, lär inte bli kvar i Valencia speciellt länge. Och så efter all uppladdning var det Sveriges tur. Första halvlek var inget att skryta om, men sedan kom Zlatans mål. Oh yeah män, vackert vackert.. IBRAAA!!! Petter Hansson mål däremot var det absolut fulaste jag sett, skrattade ett bra tag åt hans sprattlande. Men bollen gick iaf in med lite hjälp av knät, vilket flyt.
Så tack för en suverän start i em, HEJA SVERIGE.. låt det bli en oförglömlig tunering.

Dagens matcher imponerade inte direkt på mig. Schweiz spelade iofs bra med tanke på att planen var som en simbassäng. Men man kan inte ta det lugnt för att man leder med ett mål och Turkiet gick ut starkt i andra halvlek. Efter många tveksamma domar beslut och även en del solklara tabbar från deras sida. Så gick det inge vidare för Schweiz och jag kan ärligt säga att jag inte riktigt unnar Turkiet den där vinsten. Inte för att jag hejar på något av lagen, men det var en tok viktig match. Och det är aldrig kul att se några stupa på mållinjen.

Måste bara avsluta med att säga (detta som en hälsning till en viss person)
Vad hände malaka? Grekland skulle krossa oss va? ;)

Spanien på lördag, bring it on.



Private beach á la Aqira.


Min hund är minst sagt speciell. Och för varje dag som går så hittar hon alltid på något nytt som förvånar mig. Jag har fått höra många kommentarer om henne, en återkommande är att hon är feg. Jag säger inte nej till det, för min hund är väldigt försiktig. Men hon är bara 6 månader, fortfarande valp och det mesta i världen är fortfarande nytt för henne. Jag är överlycklig att jag har fått en så bra hund. Hon är social, glad och helt underbar. Ett perfekt exempel på att en pitbull inte nödvändigtvis är en blodtörstig best. Hon får sina ryck, hon bits ibland när hon leker/blir för ivrig och lyssnar inte alltid på vad jag säger. Men som sagt, hon är inte fullvuxen, hon är på god väg in i vad som kallas trotsåldern. Hon är en tonåring och har mycket kvar att lära. Hon leker bra med andra hundar, men hon är tuff och tillåter ingen oavsett ras/ålder/storlek att sätta henne på plats. Hon kan gå från noll till hundra på några sekunder (dvs lek till allvar), men hon varnar alltid först. Om hunden i fråga då inte uppfattar detta så smäller det. Hon brås på sin far! Hon har lite svårt för barn, gör inga utfall eller liknande. Utan backar bara undan. Det där är något som vi försöker träna bort, men jag förstår henne också. Barn är ivriga och oftast för hårdhänta när det gäller djur.

Som hundägare är mitt råd att ni ska hålla koll på era barn så som jag håller koll på min hund. Springer dem fram till en kopplad hund och blir bitna, så är det faktiskt inte hundens fel. Det är deras sätt att försvara sig när dem känner sig hotade. Inte mitt jobb att hålla koll på båda delarna! Min åsikt bara.

Vilket som, har på senare tid märkt att min hund är väldigt beskyddande. Ibland är hon som sagt lite feg, men när det väl kommer till kritan så tror iaf hon själv att hon är störst, bäst och vackrast. Går vi ute på kvällarna så är hon alltid på sin vakt, hon går före och kollar läget, backar sedan tillbaka och ser så det inte är någon där heller. Och sådär håller hon på, inget nosande, ingenting. Hon bara spanar in i skogen, mot mörkret osv.

Idag spenderade jag och Aqira dagen nere på stranden med Millan och Niki. När vi kom ner var det inte alls mycket folk, så vi lade oss längst bort vid berget. Ni som känner till Sätrabadet vet att just den platsen är avskärmad från resten av stranden. Och eftersom vi hade turen att vara ensamma där så kunde hundarna vara lösa och springa/bada som de ville. Det roliga var typ att varje gång någon satte en fot på "den stranden" så började Aqira morra och brösta upp sig, så människorna vände ju lika snabbt. Vi hade den delen för oss själva i över 4 timmar, så jävla skönt. Man kanske alltid ska ha med sig henne så man får ligga ostört. ;)

Det var iaf en otroligt härlig dag och jag som vanligtvis håller mig på land både badade/simmade och dök. Många skratt blev det också, det är nämligen så att min vovve har en väldigt unik stil när hon simmar. Hon får typ panik, sprattlar och verkligen kämpar för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Hon kan simma normalt, så förstår inte riktigt varför hon gör så hela tiden. Ser iaf kul ut och hon drog på sig en och annan kallsup.

När vi kom hem var båda lika slut, tok somnade i soffan. Vakna strax innan 9, sprang och köpte kladdkaka, glass och grädde till mina jordgubbar. Och sen var det fotboll som gällde. Holland var GRYMMA och
har bara en sak att säga om Italiens insats - VAFAN COLO, dags att träna målskytte.

Nu får jag snuskiga sms till telefonen, intressant det här. Så.. BYE! ;)




AQIRA, I just love my dog.



Sunshine.


Trots allt så kan jag ju inte göra annat än att njuta i det underbara vädret. Hade tänkt städa idag, men efter att jag börjat så tog det drygt 10 minuter innan jag insåg att det var alldeles för varmt. Gör ett nytt försök imorgon helt enkelt. Dagen har varit lugn, en fika i solen med en gammal vän. Samt lite bänkhäng med "IT", mys mys. Vi har ju lite att prata om, men idag orkade jag verkligen inte. Luftade dock helgens fight lite, även om han mest skrattar åt mina aggressioner. Nu blir det glass och någon uttjatad film, Scarface maybe. Får aldrig nog.

C-YA!



Slutsats.


NI har gjort bort er i mina ögon.



RSS 2.0